Basisblokk 1/1

kr270.31 per kvm (inkl MVA)

Europall koster 131,80 pr stk. Pris på pall er inkl. mva. og er inkludert i prisen.
Mål:39x19x19
Vekt/palle:1250 kg
Vekt/stk:20 kg
Stk/palle:60
Stk/m2:12,5
m2/palle:4,80

Faktisk areal:

Antall paller:

Samlet pris:

Varenummer: 1100 Kategori:

Beskrivelse


GENERELT
Basisblokk er en modultilpasset betongblokk i en praktisk størrelse. Blokken er ideell til grunnmur for så vel næringsbygg som bolighus, mindre garasjebygg ol. På grunn av blokkens hullutførelse kan den benyttes som konstruksjonsblokk ved også å armeres og istøpes vertikalt.
MONTERING
Når retning er satt og sålen er støypt, begynner man muring i hjørnene. På grunn av at armering må være sammenhengende, murer man skift for skift. Mørtelen legges ut to ilangsgående fuger mellom hvert skift. Murmørtel kan være sementmørtel i blandingsforholdet en del mursement, en del standard sement og syv deler sand. Tilsvarende ferdigmørtel kan også benyttes.
Dersom veggen skal inntilfylles med løsmasser, må den avstives med støttevegger, gjerne ved å benytte 20 cm basisblokk. Avstanden mellom støtteveggen må ikke overstige seks meter.
ARMERING
Blokkene settes kant i kant og fugearmeres med fugearmering. Avstanden mellom armeringen på grunnmur til hus må ikke overstige 4 skift. I tillegg må det armeres rundt eventuelle åpninger, som vinduer, dører etc.

Tilleggsinformasjon

Dimensjoner 1 × 2.4 cm